4-rocnik-plavani

V neděli 11.12.2016 se konal 4.ročník zimního plavání v řece Ohři s Kajmanem. Je to takové rozloučení s potapěčskou sezónou.

Letos sice opět počasí nevypadá jako v zimě ale na to si už v poslední době zvykáme. U vody se scházíme po deváté hodině. Chvilkama prší a prší stavíme stan ať máme aspoň malé zázemí pro převlečení a občerstvení. Blíží se desátá hodina a účastníci i přihlížející se pomalu schází na břehu Ohře . Dokonce i v tomhle počasí kdy asi normální lidé sedí doma se nás tu schází požehnaně.

Po půl jedenácté předseda klubu pan Jan Držmíšek svolává všechny účastníky a všem dává poučení jak se chovat ve vodě. Všichni se účastní na vlastní nebezpečí. Do vody nás jde letos snad nejvíce ,celkem 17 potápěčů kteří se sem sjeli nejen z Chebu, ale z různých konců Karlovarského kraje.

Před 11 hodinou se scházíme na Vávrově lávce a jde se na věc. Voda je relativně čistá na hladině pospávají kachny tak je jdeme  probudit. Voda má krásné 4 stupně vzduch zhruba stejně jako v zimě to opravdu nevypadá. První jsou v chladné vodě a už se plave. Ti co mají mokré či polosuché obleky to berou rychleji aby se aspoň trošku zahřály. My ostatní v suchých oblecích nemáme kam pospíchat a plaveme jen tak pomalounku. Není nic horšího než se ve vodě zpotit.

Po nějaké půl hodince jsme všichni v pořádku na břehu. Našli se mezi námi i tací co vylezli z vody svlékli potápěčské obleky a šli vyzkoušet vodu jen tak v plavkách. Brrrrr     Ve stanu na každého čeká teplé občerstvení. Naštěstí tu máme človíčka co se stará o to aby měli všichni něco na zahřátí . O to se nám i letos stará Irča Serbousková které patří veliké díky.Po koupeli v ledové vodě přijde každému v hod horké svařené víno nebo čaj.Oheň plápolá v sudu a buřtíků je také dost. Je to krásný pocit v Prosinci si opékat buřty na ohni u vody. Škoda že to počasí aspoň trošku nepřipomíná bílou zimu.

Rád bych poděkoval jménem klubu Kajman  všem účastníkům za vaši účast a těšíme se na vás při 5.ročníku v roce 2017. Poděkování patří také městu Cheb za podporu našeho sportovního klubu.

Zde je pár obrázků z naší akce.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

TOPlist