Je den po štědrém dni a jedu se s kamarády podívat zase jednou do vody. Tentokráte bylo vybráno jezero Medard. Jedeme ve složení Láďa Račák a Martin Svoboda a moje maličkost. Na Medard  to máme kousek tak tam jsme ze chvilku. Vyrážíme v půl deváté ráno je pochmurné počasí stále mrholí ale to nás rozhodně nezastaví. Aspoň tam snad nikdo nebude. K jezeru se stále oficiálně nesmí a celý prosto hlídá bezpečnostní agentura. Tak snad budeme mít štěstí a nikdo nebude prudit.

K Jezeru dorážíme po deváté hodině. Všude jemné blátíčko no nic moc ale voda vypadá nádherně. Fouká silný vítr a mrholí no fuj fuj opravdu divné prosincové počasí.Teplota 5 stupňů nad nulou to fakt Prosinec není. No nic oblékáme sucháče a jde se do vody. Dneska v tom větru je opravdu chladno. Tak snad bude ve vodě tepleji. Bereme směr na žlutou kouli která značí maximální hladinu a jde se na to.Voda je fakt parádní místy je vidět až 6m  možná i více opravdu pěkné .

Jen ty rybičky jsou teďka v zimě někde schované. Proplouváme zatopeným lesem a klesáme až na 18m není třeba svítit no nádhera. I v 18 metrech je vidět i bez světla. Níže zatím nejdeme necháváme to na jindy až bude tepleji. Po půl hodince mi začíná bejt zima tak to pomalu balím a otáčím to zpět ke břehu. Z vody jdu jako první a po deseti minutách se objevují i oba moji kolegové Láďa s Martinem.  Konstatujeme že se dnešní ponor parádně vydařil sice jsme trošku promrzlí ale stálo to za to.

Zde je krátké video z ponoru.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

TOPlist