Tak jsme se zas po delší době rozhodli vyrazit za čistou vodou na Rakouské jezero Attersee. Vyrážíme v pátek po práci ve složení Láďa Račák , Vláďa Kulštejn , Martin Svoboda a Lenka Svobodová.  Musíme se vejít do jednoho auta tak je tam trošku na těsno. Museli se minimalizovat zavazadla a tak jsem si  tentokrát nemohl vzít ani světlo ke kameře už ho nebylo kam dát. Z Chebu vyrážíme po jedné hodině a po páté jsme na místě.  Ale ejhle zjišťujeme že to nebude tak jednoduché kemp je plně obsazen. A tak hledáme dál a světe div se všude plno. Až v obci Weissenbach konečně volné místo v Eurokempu. Rozbalujeme stany a jdeme si po náročné cestě zaplavat. Voda má nádherných 24  stupňů a je čisťounká. V pátek už bohužel žádný ponor neuskutečníme. V plánu je ráno vyrazit na Schwarze Brücke .  Večer debatujeme nad  lahví rumíčka a pivečka. Aspoň se bude lépe spát , naši němečtí sousedé jsou dost hluční. Jejich techno párty končila až okolo třetí hodiny a tak noc nestála za nic.
 


 
 

Je ráno a my vyrážíme na  Schwarze Brücke. Na této lokalitě jsme se za tu dobu co sem jezdíme nepotápěli. Jedeme brzy ať máme kde zaparkovat už tu jedem sólista z německa je. Ale máme kliku místo tam ještě bylo.  Házíme na sebe cajky a jde se na to. Ponor vede Láďa Račák   Stop jsme si dali v 50 metrech tam to otočíme a pojedeme pomalu zpět. Od vlezu do vody to bereme tak pod úhlem 30 stupňů a po několika minutách jsme pod stěnou v hloubce 50,5 metru.
Pak to točíme od stěny a pomalu stoupáme do mělčích vod. Voda je té hloubce  křišťálově čistá a v  podstatě není třeba svítit je stále vidět. Člověka to láká níž ale to riziko že by se něco mohlo pokazit je velké a nestojí to za to. Křížků vedle silnice je tu už docela dost. Každopádně se shodujeme že Schwarze Brücke je nejkrásnější lokalita na Attrersee.   Jedeme nafoukat na základnu Nautilus a dát nějaký oběd.
Pak jdeme dát jeden odpočinkový ponor na lokalitu Weisenbach všude je lidí pomalu nikde nejde zaparkovat.  
Tady si dáváme každý sólo ponor v relativně malé hloubce. Ale jelikož jsem ve vodě zjistil že jsem počítač nechal v autě tak ani v podstatě nevím jak jsem byl hluboko ale asi docela jo bylo to i v sucháči docela studený.  Na této lokalitě je pod vodou spousta naplavených stromů  a ty nejkrásnější jsou docela hluboko ale je tu stále vidět. Při hladině je voda jako mlíko a pod deset metrů je to krásně čisťounký.  Byl to takový parádní odpočinkový ponor. K večeru vyrážíme se zbytkem vzduchu na základnu Nautilus kde dáváme třetí ponor tohoto dne. Hned kousek od břehu je to potopená velká jachta která je v 7 metrech.
 Jinak tu voda nestála za nic bylo tu hodně koupajících a bylo to zkalené i v hloubce. Po ponoru si necháváme naplnit na další den a vyrážíme směr kemp.  Cestou míjíme lokalitu  Schwarze Brücke a něco se tu děje.
Jsou tu manévry  záchranných jednotek. Večer se dozvídáme že tam bohužel přibude další křížek zůstal tam jeden polský potapěč .
Večer se nad Attersee stahují mračna a leje a leje. Naši německý sousedé vedle našeho stanu stále ožralý jak prasata vyhrávají a vyhrávají. Za tyhle dvě noci jsme byli opravdu utahaní a nevyspalí nepomohl ani RUM . Ráno stále leje tak přehodnocujeme situaci a vyrážíme zpět k domovu.  Cestou jestě stavíme na jezeru Murner kde si dáváme poslední hodinový ponor naší výpravy.
 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1702285089795928.1073741879.100000433593173&type=1&l=d1e1f125ef

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

TOPlist