Protože nás uchvátilo lezení Via Ferrat a objevila se jedna kousek od našeho domova. Nezbylo nic jiného než tam vyrazit. Míříme za ke Stříbrné u Kraslic. Tady vznikla jedna zajímavá Via Ferrata.

Protože jsme na daném místě nikdy nebyli, v Kraslicích zapínáme navigaci ať nebloudíme. Bohužel se ukázalo, že v dané lokalitě není mobilní signál. Dorážíme na správné parkoviště,ale nevíme jak dál ,mapy jsou bez dat. Tomu se říká špatná příprava . Na parkovišti bohužel značení k ferratě chybí. Sjíždíme tedy o pár kilometrů níže, kde signál je. Stahuji hned offline mapy a vše jde jak má. Ferrata je cca 700 metrů od parkoviště.

Dejte si pozor v místě Ferraty není mobilní signál. V případě nehody je bod se signálem cca 700 metrů daleko. ZDE https://mapy.cz/s/hanocehada

Protože jsme relativní začátečníci vybíráme sice nejdelší ale pro nás nejlehčí modrou trasu. Hned ze začátku zjišťujeme, že to nebude procházka růžovou zahradou. Ještě v místech, kde se jde vrátit se rozmýšlíme co dál. Ale jdeme do toho, musíme se posunout o kus dál, to dáme.Až k prvnímu mostu to docela jde. Tam dáváme pauzičku. Cestou natáčím celou trasu a´t máme něco na památku. Za prvním mostem už víme, co znamená obtížnost C . Na druhém komíně už je třeba zapojit hlavně ruce a takové je to až do konce. Opravdu náročné.

Po nějaké hodině a čtvrt jsme na vrcholu. Bylo to výživné a poučné ,ale dali jsme to.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

TOPlist