Cestou z Chorvatska zastavujeme u řeky TRAUN. Tahle magická řeka mě osobně přitahuje. Bohužel z Chorvatska jedeme s Dášou oba silně nachlazení tak do vody jdu jen se Zdeňkem.

Kdo chce do řeky Traun u vodopádů musí si prostě skočit ze skály, Je to parádní zážitek.

Dávám na záda moje dvojče 2×2 litry namontované na žaketu. Zdeněk dostává malou 7 litrovou lahev. Přístroje spouštíme na laně ze skály a pak to bereme každý skokem ze skály cca z 5 metrů do vody.

Proplaváváme kaňon pod vodopády, kde je jsou nádherné ryby a raci. Plácáme se asi hodinku pod vodopády a pak to bereme s proudem dalších 500 metrů až k výpusti z elektrárny. Cestou je mnoho hlubokých tůní plných ryb. Téměř za každým kamenem se prohání Lipani a Pstruzi duhový. Takovou nádheru v Českých vodách nenajdeme.

Proplavání peřejí je trošku náročnější. Občas se musejí přelézat kameny. Nicméně ta námaha za to opravdu stojí. Proplaváváme hluboké tůně a končíme před výpustí elektrárny. Vylézáme z vody a jdeme až na parkoviště, kde dáváme přístroje do auta a jdeme si to dát znovu ještě jednou. Skáčeme opět ze skály a tentokrát jen s ploutvemi, maskou a šnorchlem. Pouštíme do peřejí a vezeme se na pohodu zase dolů po proudu. Kdo si to dá až dolů nebude litovat. Ta nádhera stojí za to.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

TOPlist