Jelikož jsme vyjeli na návštěvu do středních Čech. Tak si samozřejmě bereme s sebou vybavení na potápění. Vytipované máme několik lomů. kam se chceme podívat. Nicméně počasí nám nepřeje ,vypadá to. jako by se protrhlo nebe leje a leje. A tak první den vyrážím sám na obhlídku jezera kousek od vesnice. kde jsme na návštěvě a to je právě jezero Sadská. Už od začátku z toho mám dobrý pocit. že to bude to pravé a taky bylo.

Parkuji hned u jezera ZDE https://mapy.cz/s/pademolova

Hned na začátek říkám. zázemí okolo jezera je parádní. všude mobilní WC a hlavně čisto. Do vody lezu na pláži . odkud to padá cca do 7 metrů.nádhera. Obeplouvám ostrov dvakrát dokola a užívám si rybiček. Na první den dobrý. Druhý den po obědě vyrážíme už ve dvou s mojí partnerkou Dášou. Stále leje a leje hrůza snad ani psa by v tomhle počasí nevyhnal.

Já sucháč. Dáša mokrý neopren a jdeme na to. K ostrovu se to nechá kopat ale za tu námahu to opravdu stojí. Zanořujeme se a hned je to první uvítací skupinka kapříků. Proplouváme mezi popadanými stromy a kolem nás se prohání obrovská hejna kaprů. Viditelnost se pohybuje okolo 4 metrů.v podstatě na rybník je to nádhera. Včera , když jsem tu byl sám jsem nenarazil ani na jednoho dravce. A dnes se mi několikrát málem zastavilo srdce, když jsme spatřili obrovského sumce a o pár metrů vedle hned dalšího.

Proplaváváme několikrát okolo celého ostrova. To obrovské množství rybiček co se zde schovává v přirozených úkrytech mezi podadanými stromy a pod kořeny je opravdu nádhera. Jen upozorňuji bez nože či nůžek sem nechodit. Je zde obrovské množství vlasců a rybářských šňůr !!!

Po hodině ve vodě už Dáše začíná být zima a my vyrážíme zpět ke břehu. Ta námaha se sem dostat se určitě vyplatila. Tak hezký ponor jsme si neužili za mnoho let potápění. Stále prší a my vyrážíme zpět k nám na západ Čech.

2 komentáře u Jezero Sadská

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

TOPlist