Vladimír Kulštejn

Tak tu máme polovinu května každé ráno cestou do práce sleduji řeku jak se pomalounku čistí. A dnes v neděli odpoledne přišel tem pravý čas.  Jede se foukat a pak šup do řeky. Vyrážím s mojí partnerkou Dášou .

Do vody jdeme v areálu krajinné výstavy v Chebu pod přehradou Skalka přesně pod Vávrovo lávkou. Oba máme polosuché neopreny a desetilitrové lahve. Voda vypadá luxusně na to že po většinu roku je voda v řece zelená jako brčál tak dnes je z mostu vidět do dvoumetrové hloubky. Na řece jsou v různých místech lekníny a ty si právě hlavně proplaveme. Pak s proudem cca 800 metrů až k jezu pod hradem.

Hned jak se zanořujeme je nám jasné že tenhle ponor bude jak procházka v ráji , vidět je místy až 4 metry . Hned u prvních leknínů potkáváme překrásnou štiku. Přeplaváváme řeku na druhou stranu a do hlavy mi naráží tak půlmetrový sumec. Pěkně jsem se lekl plaval nademnou a než si ho stačil všimnout narazil do mě.  Je to tu jak v akváriu . Průměrná hloubka 1,1 metru někde 2. Voda krásně prosluněná až ke dnu. Postupně proplaváváme všechna místa po proudu kde jsou lekníny. Všude jsou hejna rybiček , cejni plotice občas se mezi nimi povaluje sumec nebo štika. 

Po 76 minutách  dorážíme až k jezu před kterým jsou mezi kameny také hejna malých rybek. Nicméně na život pod lekníny to nemá ani náhodou. Oba jsme si ponor parádně užily. Musím říct že za poslední dva roky byl tohle nejlepší ponor kdy jsou si užil rybiček .

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

TOPlist