Máme tu prosinec a naše banda z Klubu sportovního potápění Kajman Cheb se bude pokoušet nalézt most který našel máš kamarád Slávek Pelák při rybaření a předal nám zajímavý sonarový odraz kterému opravdu nešlo odolat a byl by hřích  odraz který se objevil na sonaru nenalézt. Most se na obrázku jeví jako oblouk ale pokud se najde tak se teprve uvidí co to vlastně je. Hledáme podle GPS souřadnic co zaznamenal sonar.  Do vody jde Láďa Račák a  Martin Svoboda. Já tentokrát zůstávám nad hladinou a obsluhuji GPS ať to najdeme. Po chvilce hledání podle kompasu kdy na mobilu jednou to ukazuje tam a pak zas jinam. Nakonec to plus mínus ukazuje kam má. Spouštím kotvu a pak ji zvedám a těsně nad dno  popojíždíme a a najednou kotva za něco vysí. Hned si říkám že by to byl zázrak napoprvé se trefit. Tak uvidíme co tam ti kluci najdou.

Loďka je docela malá tak musíme opatrně. První skáče Láďa Račák a po něm Martin Svoboda. Oba si stěžují že jim je horko , ale po chvilce ve vodě se pořádně zchladily. Voda má pod šest stupňů.  Kluci sestupují podél lana až ke dnu a ejhle trefily jsme se úplně přesně. Kotva se opřela o zábradlí mostu. Jen ta viditelnost je hodně špatná. Vidět je jen kolem jednoho metru a to na bližší průzkum moc není. Ale i přes to se klukům podaří zjistit nějaké informace  . Snad se voda vyčistí a při dalším ponoru se podaří i něco natočit pod vodou.

Zatím jen za konstrukci mostu uvazujeme bójku .Snad nám jí nějaký nenechavec neuřízne a vydrží tu do dalšího ponoru . Most je cca 130 cm široký a 15 -20 metrů dlouhý . Konstrukce je ze železa  a mostovka je dřevěná. Více uvidíme příště .

Krátké video  je tu tak hezkou podívanou.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

TOPlist