Jezero Medard je momentálně nejkrásnější a nejčistší  jezero v západních Čechách.  Z Chebu to sem máme kousek a tak zase po nějaké době vyrážíme prohlédnout aspoň kousíček této parádní vody. Jelikož se k jezeru oficiálně nedá zajet necháváme auto u mostu který je na silnici ze Sokolova na Citice a zbytek musíme pěšky. Pro ty potápky co by se sem chtěli vypravit přikládám fotku místa kde se parkuje. Od mostu se bohužel musí přes železniční trať tak to není zrovna jednoduché ale určitě to stojí za to.

Parkujeme tedy hned vedle mostu směrem na Sokolov. Tam je dost místa aby tam auto nepřekáželo.  Tak že tam se strojíme a pak už jen nabrat směr přes koleje na druhou stranu. Zatím vlak nikoho nesrazil asi by to byla velice kuriózní nehoda potápěč sražen na kolejích ale snad se to nikomu nikdy nestane.

Pak už jen přejít koleje a zamířit k napouštěcímu kanálu a nebo další cca 300 metrů jako jsme to dali mi ke břehu jezera. Je to trošku náročnější ale stojí to za tu námahu. Pod hladinou jezera jsou zatopené celé lesíky a protože stromy nebyli pokácené tak je to jako procházka po lese jen s tím že nesbíráte pod stromy houby ale pozorujete ve stromech štiky. Tedy pokud zrovna máte štěstí . My tak trochu štěstí měli ale bývá to daleko lepší. Viditelnost je okolo 4 metrů  ale bývá to i lepší. Z hloubky deset metrů je nádherně vidět slunce a to je paráda.  Cestou  potkáváme několik štik co se schovávají ve větvích. Náš hodinový ponor zakončujeme výstupem v napouštěcím kanálu odkud je to k parkovišti podstatně blíž. Pod hladinou jsem pořídil pár záběrů tak všem hezkou podívanou.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

TOPlist