Vladimír Kulštejn

Byl jedem březnový víkend a Kajmani  vyráží od nás ze západu na sever Čech. Naším cílem je Barbora a druhý ponor plánujeme na dole Milada.

Vyrážíme ve trojici Láďa Račák ,Martin Svododa ,Vladimír Kulštejn. Vyrážíme z Chebu  v půl osmé ráno a na Barboru dorážíme okolo půl desáté. Už je zde jedna parta potapěčů voda ze břehu nevypadá zas tak špatně tak doufáme že si užijeme čistou vodu. Oblékáme sucháče chystám kameru a vyrážíme do vody. Láďa Račák stále testuje sidemount sestavu ,takže má dvě osmičky. Martin Svoboda jde s patnáctkou a já se svojí dvacítkou. Vzduchu je dost tak šups pod vodu. Hned po zanoření už tušíme že voda zas tak dobrá nebude. Jdeme po vyvázané trase směrem na plošinu a pak níž a níž. U policatky ve 30m je vidět tak maximálně 3m tam to točíme a jdeme do mělčích vod. Vidět je všude stejně takže nic moc. Jdeme skouknout novou dodávku která nahradila warburg vypadá moc dobře ta tu určitě vydrží zas mnoho let.

Ponor končíme v lesíku z vánočních stromků kde potkávám krásnou štičku a to bylo  takové pěkné  zakončení ponoru. Po nějakých 45minutách vylézáme lehce promrzlí z vody. Probíráme další ponor .V původním plánu byl další ponor na dole Milada ale nakonec to měním a vyrážíme na důl Klement.

Pár obrázků ze zakalené Barbory je tady.  Tak hezkou podívanou.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

TOPlist