panorama lomu Borena Hora

Je čtvrtek 5.května 2016 a náš klub Kajman Cheb vyráží na akci zvanou LOMY 2016. Tentokráte vyrážíme směr Bořená hora a Slapská přehrada. Předpověď počasí je nádherná tak snad se nám vše vydaří. Letos jedou téměř všichni členové klubu. Jede nás dohromady celkem 16 potápek. Spaní máme zajištěné na lomu Bořená hora a odtud pojedeme na pár ponorů na Slapskou přehradu. Na lom dorážíme v několika skupinách v podvečer ubytování máme zajištěné ve třílůžkových chatkách. Vypadají moc hezky prostředí je zde taky pěkné .  Z prvopočátku voda v lomu  nevypadá nic extra ale v pátek  při prvním ponoru se ukázalo že je to paráda i v maximální hloubce tohoto lomu což je nějakých 22m je vidět i bez světla.  Takže konstatování  voda je pěkná jen to pivo tu mají drahý jak prase. Ono 35 Kč za jedenáctku je prostě dost .

naše banda


Je pátek a naše skupina se dělí na dvě poloviny. Jedna zůstává a druhá razí na Slapskou přehradu a v sobotu to bude obráceně. V plánu je lokalita Zátoka vraků vedle Živohošťského mostu a Živohošť u VZS . My co zůstáváme na lomu si užíváme krásně čisté vody ,Slapy už bohužel tak dobře nevypadají. Viditelnost maximálně 2m pod 10m se to lepší ale stále žádný zázrak ,ale i tak aspoň se podíváme zase někam jinam.

V sobotu večer po 21 hodině dávám ještě s Láďou Račákem a Leonkou krátký noční ponor abych natočil nějaké noční záběry protože noční ponor má svou krásu a myslím že se to povedlo. Potápění v noci je opravdu super.

V něděli ráno balíme a razíme směr Cheb.


Tak tady jsou obrázky z nočního ponoru na kterým jsem byl s Láďou a Leonkou. Ponor se parádně povedl a tady je z něj krátké video.

No a zde jsou nějaké fotografie  z naší povedené akce.
 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

TOPlist