V sobotu 7.3.2015 vrážíme ve složení Láďa Račák,Honza Letalík a já směr Německé jezero Murner. Z Chebu je to cca 100km takže na místě budeme zhruba za hodinku.

Od Chebu je to sjezd 32 z dálnice A93 pak už je to jen kousíček . Přijíždíme na místo okolo desáté hodiny počasíčko nám přeje je nádherně slunečno. Na parkovišti jsou už dvě Německé potápky  a právě se chystají do vody. Jdeme obhlédnout vodu  ,hned ze břehu to vypadá úžasně.Osobně jsem tu poprvé tak uvidíme jestli to stojí za to. Láďa Račák tu byl už v prosinci a nebylo to nejhorší tak snad budeme mít štěstí i tentokrát.

Kameru mám samozřejmě nachystanou tak snad z toho něco bude.Okolo půl jedenácté jdeme všichni do vody. Vlez do vody je supr jsou tu schody a z parkoviště je to k vodě cca 50m .Takže žádnej extrém jako to občas bývá.Hned po zanoření vídíme tu modrou vodu a ten sešup dolů. Nacházíme tu nějakou linku tak se pouštíme po ní a uvidíme kam nás to dovede.Ve 12 minutě ponoru jsme už 30m hluboko a pořád je nádherně vidět. Je tu opravdu zajímavý terén jsou tu kopce pak různé propadliny no nádhera opravdu zajímavé. V nějaké 20 minutě ponoru jsme už v hloubce okolo 40m a stále je vidět téměř jako u hladiny.

No dávám tomu 20m no jako v moři. Jen ten život tu bohužel není voda je dost kyselá a tak se tu rybám nedaří. Na lince najednou vidím něco v dálce jako by snad tam seděl zajíc.

Když jsem tak na 5m je mi jasný že je to zajíc a dokonce zlatej. zajíc

 

 

 

S Láďou jedeme ještě po lince ale na 43m to otáčíme sbíráme trošku deko a tak tam nebudeme zůstávat moc dlouho cesta ke břehu bude ještě dlouhá. Cestou jsme potkali lano od bojky a tak víme že jsme minimálně 250m od břehu.Před námi je Honza ale ten jede jak rozjetej vlak stále  vpřed.Cestou se pod náma objevuje díra že by se do ní schoval celej barák ale na dno je krásně vidět.Tam by těch udávanejch 50m určitě bylo. Ale nebudeme přeci pokoušet štěstí a bereme to podle kompasu zpátky ke břehu. Ten terén který tu je opravdu nemá chybu jednou to jde nahoru pak zase šupem dolu pak je tu rygol kterým jako by tekla kdysi řeka. No nádhera sem se určitě zase brzy vrátíme. V 6m počítač ukazuje 5 minut deko takže to bereme ještě podél břehu v této hloubce. Když se vynořujeme u břehu Honza je tam taky. No takovou vody jsme opravdu nečekali.Cestou jsem natáčel tak snad z toho něco bude. Bohužel v autě zjišťuji že se nějak zbláznilo vyvážení bílé takže z poloviny záběrů nic není. Ale kousíček tam přeci jenom je tak hezkou podívanou.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

TOPlist