Vladimír Kulštejn

Je neděle 11.05.2014  na Jesenici by měla být docela dobrá voda a tak máme sraz v 9 hodin v klubovně a razíme se podívat pod vodu na Dřenici.Jedeme ve složení Milan Bouška ,Láďa Račák, Mirek Lajda ,Honza Držmíšek a moje maličkost. Když jsme ještě v Chebu leje a leje takže oblékám sucháč ještě v klubovně a jedu v sucháči až k vodě. No přeci se nebudu oblékat na dešti. Na místo to máme pár minut tak je to pohoda.

Ve Dřenici sjíždíme ještě před kostelem vlevo dolů a parkujeme vedle stodol kousek od vody.

candát

Cajky mám už nastrojené takže beru kameru a jdu do vody jako první kluky pak někde potkám. Fouká silný vítr a jsou pěkné vlny . Ještě ve dvou metrech to  pěkně hází a pak je už klid. Voda se o dost zhoršila, byl jsem s klukama před dvěma dny na Ronaku a z 10m byla vidět hladina. To se s dnešní vodou nedá vůbec srovnat.

Viditelnost pouze okolo 2 místy maximálně 3m. Po chvilce narážím na prvního překrásného Candáta.

 

Plavu si to v hloubce okolo 7m a narážím na starý kajak už v dosti pochroumaném  stavu. Okolo je spousta cihel ze starých domů. Ale rybek tu tedy moc není nedá se to srovnat jinými

místy na Jesenici. Po nějaké době narážím na další kousek vše okolo maximálně 70cm a kouká mi přímo do očí . Krásnej pohled jen škoda že jich tu není mnoho. Asi po 30minutách narážím na kluky. Láďa Račák našel cestou další trofej –  prut i s navijákem v pěkném stavu.  Tocím to už zpátky a v tom narážím na Honzu s Mirkem kteří jsou právě u žebřiňáku.
candát 2
Viditelnost se dost horší ale i přes to jsem pořídil pár záběrů na památku.


[nggallery id=23]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

TOPlist